Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi

Kireçlenme hastalığı her ne kadar ciddi bir sağlık problemi olmasa da insanların günlük yaşamını etkileyen bir durumdur. Eklem arasında oluşan bu rahatsızlık hareket zorluğuna neden olmaktadır.

Kireçlenme tanısı alan kişiler ilaç tedavisinin yanı sıra hastalığı rahatlamak amacıyla başka yöntemler bulmaya yönelirler. Kireçlenme hastalığında kaplıca tedavisi bu kişilerin yöneldiği bir tedavi olabilir.

Kireçlenme eklem arasındaki bağların rahatsızlığı olması sebebiyle kemikler olması gerekenden daha yakın olmasına neden olmaktadır. Bu da hareket zorluğunun yanında kas eklem tutulmaları gibi problemlere neden olur. Kaplıcaların sıcak suyu bu durumda bir tedavi olanağı sunar ve insanları rahatlatır. Doktorlar tarafından da kaplıca tedavisi önerilir.

Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi
Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi

Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Zararlı Mıdır?

Kireçlenme hastalıkları sahip kişiler kaplıca tedavisi almasında herhangi bir sakınca yoktur. Özellikle tutulma yaşayan eklemler kaplıcalar sayesinde hareketleri daha iyi yapabilir. Sıcak suyunda etkisiyle kaslar yumuşar ve rahatlama gerçekleşir.

Fiziksel olarak rahatlayan vücut günlük yaşamda ağrısız olur. Doğal zenginliklerimizden olan kaplıca içinde tüm kemikler ve kaslar gevşeme sağlar. Böylelikle tedavi başarı ile sonuçlanır.

Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi Hangi Yöntemler İle Alınabilir?

Kaplıcalar doğal minarel kaynaklı sıcak ya da soğuk seçeneği bulunan yer altının bize sunduğu şifalı su kaynaklarıdır. Bu yüzden birçok hastalığa şifa dağıtır. Bu hastalıkların biride kireçlenmedir. İnsanlarda kireçlenme en çok diz, boyun ya da bel gibi en önemli hareket noktalarını tutar. Bu da insanlarda bazı güçlükleri ortaya çıkarır.

Bunları şöyle sıralayabiliriz;

  • Kireçlenen bölgeyi hareket ettirmekte zorluk
  • Eklemlerde ve kaslarda ağrı
  • Günlük yaşamı idame ettirmede zorluk

Bu durumları yaşayan hastalar kaplıca tedavisiyle önemli ölçüde rahatlama sağlar. Kaplıca tedavisi birkaç yöntemle tedavi olarak alınabilir. Bu yöntemler kişinin tercihe bırakılabilir.

Kaplıcalar tedavi yöntemleri şöyledir;

  • İçine girilerek yüzme şeklinde alınan tedaviler
  • İçinde bol minarel bulunması sebebiyle içilerek tüketilen kaplıcaları
  • Sıcak suyundan ve buhar tedavisi şeklinde alınan kaplıcalar

Hangi yöntem seçilirse seçilsin kaplıcalar önemli bir tedavi kaynağıdır.

Kaplıcalardan Kaç Gün Faydalanılır? ​​​​​

Eklemlerde olursan kireçlenme durumu hem kasları hem de kemikleri etkileyen bir durumdur. Bu yüzden bu tedavi seçeneğinin hemen etki etmesini beklemek anlamsızdır. Tedavi süresi ve uzunluğu konusundaki karar hastalar tarafından alınmaması ve mutlaka bir doktor kontrolünde alınması gerekir.

Hastalığın büyüklüğü etkilenen eklemler ya da kaslar göz önünde bulundurularak bir tedavi süreci ortaya çıkar. Ayrıca nasıl bir kaplıcada tercih edileceği de yine doktor tarafından karar verilmelidir.

Kaplıcaların zararsız ve doğal bir tedavi yöntemi olduğu için kireçlenme hastalığında 7 günlük ya da 15 günlük tedaviler halinde de alınabilir. Eğer içilerek alınacak bir tedavi ise kaplıca suyu temiz kaplara alınmalı ve buzdolabı şartlarında muhafaza edilmelidir. Her ne kadar bu sular doğal olsalar da minarel bakımından zenginliğini koruması 2’C -8’C de mümkün olabilir.

Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi
Kireçlenme Hastalığında Kaplıca Tedavisi

Kireçlenme Hastalığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kireçlenme her yaştan ve cinsiyetten kişiyi etkileyebilir. Her ne kadar kaplıcalar en masum alternatif tedavi yöntemi olsa da bazı özel durumlarda kullanılması dikkat gerektirir.

Bunları şöyle sıralarsak;

  • Yaşlılar
  • Hamilelik durumu
  • Kronik hastalığa sahip olanlar
  • Kalp hastalığı olanlar

Bu durumlar özellikle sıcak suyun ve buharın olduğu kaplıca tedavilerinde önem arz eder. Sıcak suyun her ne kadar rahatlatma tedavi yani olsa da tansiyon düşüklüğü gibi durumları ortaya da çıkarabilir. Bu yüzden doktor kontrolünde kaplıca tedavisi almaları ve kısa süreli tedavi almaları önerilir.

Yorum yapın